[...] są mega przestarzałe i po prostu kiepskie skadowo) aż 26 porcji, do tego składa się blisko z 50% z hydrolizowanego kolagenu - dla przykładu wspomniany Flexit Drink posiada "białko kolagenowe". Kolagen składa się z aminokwasów, które organizm musi przyswoić, aby z niego skorzystać. Collagen pro ulega hydrolizie, co oznacza, że został już [...]
Myślę, że 1600 kcal dla mężczyzny to o wiele za mało i jeśli boisz się utraty masy mięśniowej to przy tym poziomie kalorii Twoje obawy są absolutnie słuszne. Nie napisałeś nam ile masz lat, jaki masz wzrost i czy trenujesz oraz ile treningów w tygodniu wykonujesz, czy robisz jeszcze dodatkowo jakieś aeroby lub interwały? Osobiście uważam, że masz [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Cześć! Żeby przybrać na masie potrzebna jest nadwyżka kaloryczna i odpowiednio dobrany trening aby masa nie poszła w tkankę tłuszczową. Zatem na samym początku trzeba obliczyć zapotrzebowanie kaloryczne. Polecam skorzystać z kalkulator dostępnego na tej stronie: https://www.sfd.pl/art/Kalkulatory/Kalkulator_kalorii_BMR-a3734.html Gdy obliczysz [...]
Preparaty białkowe należą do najchętniej kupowanych środków dla sportowców i osób aktywnych. Zazwyczaj są smaczne, wygodne, no i dostarczają ważnego składnika pokarmowego jakim jest białko. Niestety pewna część preparatów białkowych dostępnych na naszym rynku to wątpliwej jakości „wynalazki”. Mieszanki różnych, niekiedy niezbyt fortunnie dobranych [...]
[...] produkcji , ma narzucone odgórnie ustawowe terminy przydatności dla danego rodzaju suplementu czy odżywki. Często w Polsce jest to problem, bo u nas z reguły na odżywki np. białkowe można dać maksymalnie bodajże 2 lata od daty produkcji, jak wytłumaczyć fakt, że ten sam produkt białkowy np. wpc produkowane w USA ma już terminy ważności o 2-3 [...]
[...] ich w następujący sposób: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Cześć! Przede wszystkim taki deficyt nie jest zdrowy i szybko przestaniesz się czuć dobrze. Wylicz poprawnie zapotrzebowanie, tutaj masz wzór: http://www.sfd.pl/-t276436.html . Taki skok wagi nie jest normalny, dlatego powinieneś zmniejszyć deficyt i przeprowadzić normalną redukcję.
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] Jeśli nie masz diety i nie wiesz ile czego zjadasz to suplement niewiele Ci pomoże bo będziesz wydawał pieniądze na suplementy, a dawkowanie będzie nieprecyzyjne. Oczywiście białko czy gainer może mieć pozytywny wpływ na regenerację, ale jednak ładować suplement bez diety mija się z celem. Dieta jest podstawą nie tylko dla budowania masy [...]
/SFD/2023/4/24/6c2fdec5b4f34cb08a91ae4187f6620f.jpg Przerwa 8 letnia to praktycznie jak byś zaczynał jak początkujący niemalże. Ja nie jestem fanem starting strengt wolę mimo wszystko polecać osobom początkującym nieco większą objętość treningową. Nie chodzi nawet o jakieś kolosalne zwiększanie tej objętości tylko zamiast operować na 5 [...]
[...] bardzo skuteczny suplement, który wspomaga pracę układu trawiennego oraz wpływa również na zmniejszenie dyskomfortu związanego z dolegliwościami jelita drażliwego.https://www.sfd.pl/sklep/Swanson_Anti-Gas_Enzyme-opis40413.html Jeśli chodzi o białko, to faktycznie najlepszym wyborem będzie produkt zaproponowany przez kolegę wyżej - Gokusona. :)
Witaj, Po pierwsze, śniadanie jest zbyt małe i ma za mało białka. W drugim posiłku również brakuje mi źródła białka. Możesz do owsianki wrzucić odżywkę białkową, wtedy posiłek będzie bardzie kompletny. Staraj się rozmieścić białko proporcjonalnie na wszystkie posiłki po ok 30-40g na każdy z nich. Następnie sugeruje dodać ok 10-15g tłuszczu kosztem [...]
[...] przybrać na wadzę, to musisz mieć dodatni bilans kaloryczny. Jeśli w tej chwili waga utrzymuje się, to dodaj ok 300 kcal i obserwuj. Do owsianki najlepiej byłoby dodać białko, ok 30g na 100g owsianki. Faktycznie lepszym rozwiązaniem będzie twaróg, gdyż ma 2x więcej białka na 100g produktu, równie dobrze sprawdzi się ten półtłusty. Tak jak [...]
[...] bilans mam prawie zamknięty ,więc jak zjem tłustą rybę do kolacji ,przed snem ,będzie ok? Tylko wtedy wzrosną kalorie . W ogóle czy zawsze za wszelką cenę warto taka kolację białkowo-tluszczowa zjadać wieczorem? Czy jak białko ,tłuszcze za cały dzień proporcjami się zgadzaja to już wtedy to nie jest potrzebne. Dużo się mówi że to niezbędnik. [...]
Cześć! Jeżeli jesteś osobą skinny fat, która jadła 3,5 tysięcy kalorii i Twój trener zalecił Ci zejście o prawie 40% z kalorii byś zmniejszył swój brzuch, to zmień trenera. Jeżeli chcesz schudnąć, to zacznij od tego by wyliczyć odpowiednie zapotrzebowanie kaloryczne: http://www.sfd.pl/-t276436.html - Wzór na zapotrzebowanie kaloryczne.
Więc tak z podanego kalkulatora BMR, zapotrzebowanie wyszło mi 2220kcal, uciełam z tego 200kcal co dało 2000kcal. Nastepnie białko pomnozyłam przez mase ciała 2.1B x 61. 30% tłuszczy z 2000tys dało mi 80g, noi reszta wegle. Diete zmieniłam i rozpisałam od nowa :D Mam nadzieje ze jest juz lepiej. Najbardziej tłuszczyk zebrał mi sie w okolicach [...]
[...] oceny i wtedy już kazdy chętnie doradzi i podpowie. Majac dwie hantle tego typu do tego jakiś dobry zestaw gum power band można zrobić wiele w domu tym bardziej że widać iż jesteś totalnie poczatkującym . Zgłębić wiedze też pasuje o odzywianiu bo to jest kluczowe w budowaniu masy a samo białko to nie jest jakiś cud proszek od którego się rośnie
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] zdrowiem. A jak już nasz dieta jest ułożona to po kilku tygodniach diety jesteśmy w stanie wprowadzić suplementy bo wówczas jesteśmy w stanie sprawdzić czego w diecie nam brakuje. Standardem jest białko, węglowodany, kreatyna, witamina D, ale co konkretnie nam potrzeba to trzeba wyliczyć. Zmieniony przez - rion10 w dniu 2023-03-29 15:37:36